Hulp na een nare ervaring met seks?

man omarmt een man

Dit kun je doen

  • Heb je seks tegen je wil gehad? Of een andere nare ervaring met seks? Praat erover!
  • Dat kan met iemand van het Centrum Seksueel Geweld of je huisarts
  • Je kunt geweld melden bij de politie. Het Centrum Seksueel geweld kan je helpen
man omarmt een man

Zoek hulp bij seksueel geweld

Heb jij seksueel geweld meegemaakt? En zoek je hulp? Bel of chat met het Centrum Seksueel Geweld. Daar kunnen professionals je helpen. En advies geven over wat je kunt doen. Je kunt er 24 uur per dag terecht.

Zoek hulp

Wat is seksueel geweld?

Seksueel geweld kan van alles zijn. Het kan in je relatie gebeuren, maar ook met iemand die je niet (goed) kent. Het is iets wat iemand doet en wat jij op dat moment niet wilt. Of iemand dwingt jou om iets te doen wat jij niet wilt. Bijvoorbeeld:

  • Je wordt tegen je wil aangeraakt (aanranding)
  • Iemand heeft seks met je (verkrachting)
  • Je moet iemand aftrekken of pijpen
  • Iemand dwingt je jezelf af te trekken
  • Iemand dwingt je een voorwerp bij jezelf naar binnen te brengen (bijvoorbeeld in je kont)
  • Iemand geeft je alcohol of drugs zonder jouw toestemming, om seks met je te hebben

Online seksueel geweld

Ook op internet kun je seksueel geweld meemaken. 

Bijvoorbeeld:

  • Iemand stuurt seksuele berichtjes of foto’s die je niet prettig vindt
  • Iemand stuurt seksfoto’s en/of video’s van jou naar anderen zonder je toestemming
  • Iemand stuurt seksfoto’s of video’s van jou naar anderen. Bijvoorbeeld om geld of seks van je te krijgen
  • Een ex zet seksfoto’s of video’s van jou online uit wraak

Seksueel geweld tijdens chemsex

Heb je drugs gebruikt? Dan doe je soms dingen die je eigenlijk niet wilt. Of je doet iets bij een ander wat die persoon niet wil of fijn vindt. Soms heb je dat pas later door. Ook als je twijfelt of iets echt tegen jou zin is gebeurd, is het belangrijk om hierover te praten. Dat kan behalve bij het Centrum Seksueel Geweld ook bij organisaties die zich bezighouden met chemsex.

Lees meer over chemsex

Twijfel je of je seksueel geweld hebt meegemaakt?  

Misschien weet je niet zeker of wat je meegemaakt hebt, seksueel geweld was. Het is altijd goed om daar met iemand over te praten. Je kunt je ervaring bespreken met MenAsWell. Zij luisteren naar je verhaal. En geven advies over wat je kunt doen.

Wat kun je doen bij seksueel geweld?

Heb jij seksueel geweld meegemaakt? Dan kun je boos, verdrietig of bang zijn. Misschien heb je klachten of pijn. Misschien vind je het moeilijk om weer seks te hebben of intiem te zijn met iemand. 

Praat erover! Dat kan met iemand van het Centrum Seksueel Geweld

Zoek hulp bij het Centrum Seksueel Geweld

Praat erover met iemand die je kunt vertrouwen. Dat kan een bekende zijn, maar ook iemand die vanuit zijn of haar beroep ervaring heeft met geweld en seks. 

Je kunt contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld. Daar werken professionals die je kunnen helpen en advies kunnen geven. Je kunt met ze bellen of chatten. Ze zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Zoek hulp bij het CSG

Je kunt ook bij je huisarts of je maatschappelijk werker terecht. Wat je bespreekt delen zij niet met anderen als jij dat niet wilt. Zij kunnen je wel doorsturen naar bijvoorbeeld een psycholoog. Daarmee kun je verder praten over wat er is gebeurd en hoe je hiermee om kunt gaan. De huisarts kan je niet helpen met aangifte bij de politie.

Meld het bij de politie

Je kunt aangifte van seksueel geweld doen bij de politie. Doe ook aangifte als je drugs hebt gebruikt en vertel het. Je wordt hier niet voor gestraft. De politie kijkt of de dader gestraft kan worden. Het kan moeilijk zijn om aangifte te doen van seksueel geweld. Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen in het contact met de politie.

Dit kan helpen bij je aangifte:

  • Doe zo snel mogelijk aangifte
  • Wacht met douchen, tandenpoetsen, drinken of je kleding wassen. Zo zorg je dat belangrijke sporen die als bewijs kunnen dienen niet verdwijnen
  • Zorg dat je zo veel mogelijk bewijs hebt van wat er gebeurd is. Bijvoorbeeld foto’s. Bij geweld in je relatie kan het ook helpen als je buren vertellen wat ze gezien of gehoord hebben

Klachten aan je lichaam? Meld je bij het Centrum Seksueel Geweld 

Ben je gewond, heb je pijn of andere klachten door seksueel geweld? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel geweld. Je kunt daar 24 uur per dag terecht. Met een medewerker bespreek je wat er gebeurd is en wat je klachten zijn. Je krijgt advies over:

  • Of je naar de dokter of het ziekenhuis moet
  • Of je hulp nodig hebt om te verwerken wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld van een psycholoog of iemand die hetzelfde heeft meegemaakt

Of je iets kunt doen tegen de persoon die je pijn deed. Bijvoorbeeld naar de politie.

Naar het CSG

 

Herstellen van seksueel geweld

Als je seksueel geweld hebt meegemaakt, kan dit grote impact hebben op je dagelijkse leven. Praten met een psycholoog of met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij kan helpen om wat er gebeurd is te verwerken. Menaswell heeft een aantal diensten om jou te helpen met je geestelijke herstel.

Soa-test na onveilige seks

Onveilige seks gehad? En denk je dat je een soa kunt hebben? Doe dan een soa-test. Zo weet je of je een soa hebt. En krijg je meteen medicijnen als dat nodig is.

Lees meer over een soa-test 

Heb je gevonden wat je zocht?

Sebastiaan (21) leerde beter communiceren over zijn wensen en grenzen

Het lukt Sebastiaan (21) steeds beter om duidelijk te zeggen wat hij wel en niet wil, ook als het op veilige seks aankomt.

Sebastiaan (21) leerde beter communiceren over zijn wensen en grenzen

Deze pagina is bijgewerkt op