Fuckbuddies

Met een fuckbuddy, seksmaatje of seksvriend heb je vaker seks zonder dat je een (vaste) relatie met hem hebt. Je kunt tegelijkertijd meer dan één fuckbuddy hebben. Vaak begint het met een one night stand, en spreek je daarna vaker af. Met een fuckbuddy bouw je vaak meer intimiteit en vertrouwen op dan met een losse sekspartner.

Seks en vriendschap

Met een fuckbuddy hoef je natuurlijk niet alleen seks te hebben. Je kunt ook samen leuke dingen doen, bijvoorbeeld uitgaan. Als je seks en vriendschap met iemand deelt, heet dat ook wel ‘friends with benefits’. Misschien dat jullie in de loop van de tijd geen seks meer met elkaar hebben, maar wel vrienden blijven. Praat over jullie verwachtingen om te voorkomen dat een van jullie teleurgesteld raakt.

Fuckbuddies en gevoelens

Spreek je regelmatig met iemand af voor seks en blijft het leuk, dan kan het gebeuren dat er bij jou of bij hem gevoelens gaan groeien. Wil hij meer dan alleen seks met jou? Of begin jij meer voor hem te voelen? Bespreek dit dan met elkaar, wat jullie verwachtingen zijn. Zo houd je jullie seksrelatie leuk zonder elkaars gevoelens te kwetsen.

Seks met fuckbuddies gezond houden

Denk met een vaste fuckbuddy altijd na hoe je de seks zo gezond mogelijk houdt. Doordat jullie meer vertrouwen en intimiteit delen, schat je risico’s lager in. Daardoor loop je  ongemerkt juist meer risico op soa’s en hiv.

  • Neuk altijd met condoom om de risico’s zo klein mogelijk te houden. 
  • Overweeg of PrEP iets voor je is.
  • Praat met je seksbuddy over hoe jullie seks gezond houden. Laten jullie je allebei regelmatig testen op hiv en soa’s? Waarschuwen jullie elkaar als een van jullie mogelijk risico heeft gelopen met een andere sekspartner? 

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. Laatst aangepast: maart 2018.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Samuel (26) ontmoet zijn fuckbuddies online

Peter (43) is dolblij met PrEP

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.