Vrouwencondoom

Het vrouwencondoom is een condoom dat je niet om je penis doet, maar in de anus inbrengt. De naam is verwarrend. De naam ‘vrouwencondoom’ dekt de lading eigenlijk niet, omdat de meeste vrouwencondooms ook geschikt zijn voor anale seks. Bij mannen kun je het beter een 'ontvangend condoom' noemen of anaalcondoom. Het voordeel van het dit type condoom is dat degene die geneukt wordt, het condoom draagt.

Gebruik van vrouwencondoom voor anale seks

Een vrouwencondoom breng je voor de seks in de anus in. Een vrouwencondoom bestaat uit één of twee ringen. Vrouwencondooms met twee ringen zijn voor anale seks het best geschikt. De binnenste losse ring gebruik je alleen om het condoom in te brengen. Zodra het condoom goed zit, haal je de binnenste ring weg. De buitenste ring houdt het condoom op zijn plek.

Gebruik altijd voldoende glijmiddel bij anale seks, ook als je een vrouwencondoom gebruikt. Kijk op de verpakking van het vrouwencondoom welk soort glijmiddel aanbevolen wordt.

Voordelen en nadelen van het vrouwencondoom

Het voordeel van het vrouwencondoom is dat je het condoom van tevoren kunt inbrengen. Hierdoor hoef je de seks niet te onderbreken om het condoom om te doen. Ook is het vrouwencondoom ruimer dan een gewoon condoom.  

Helaas is het vrouwencondoom niet overal te koop en ook per stuk duurder dan gewone condooms. De handleiding in de verpakking legt vaak alleen het vaginale gebruik uit. Het juist inbrengen in de anus vergt dus enige oefening.

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.