AMPrEP

Het Amsterdamse PreP project is een onderzoeksproject naar de toepasbaarheid van PrEP voor hiv-preventie. Aan dit project werken 376 homomannen en transgenders mee, die ofwel dagelijks ofwel intermittent (voor en na anale seks) PrEP gebruiken.

Er wordt onder andere onderzocht hoeveel mannen PrEP zouden willen gebruiken, of de pillen trouw worden geslikt, hoe het gebruik van PrEP wordt ervaren en of condoomgebruik verandert onder invloed van PrEP.  Ook wordt onderzocht of de kosten van het programma opwegen tegen de besparingen die het voorkomen van nieuwe hiv-infecties oplevert. De resultaten kunnen input leveren voor de landelijke discussie over het wel of niet invoeren van PrEP om hiv te voorkomen.

AmPrEP heeft plaats voor 376 deelnemers. Inmiddels zijn alle aanvragen in behandeling genomen. Je kunt je gegevens nog wel achterlaten op de site van de GGD Amsterdam, echter momenteel kunnen er geen extra mensen meer meedoen. Mochten er in de toekomst nieuwe PrEP-projecten beginnen, dan zal de GGD Amsterdam degenen die hun informatie hebben achtergelaten, hierover informeren.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op de site van de GGD Amsterdam.  AMPrEP is een project van de GGD Amsterdam binnen het H-TEAM (HIV Transmissie Eliminatie Amsterdam).

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. Laatst aangepast: maart 2017.

Peter (43) is dolblij met PrEP

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.