Piercings

Als je een piercing laat zetten, breng je je lichaam een wond toe. Hoe snel die wond heelt, hangt af van de plek op je lichaam. Piercings in je tepels, perineum en eikel of penis geven een extra dimensie aan seks. Laat je goed informeren over de verzorging van piercings.

Nazorg na piercing

Als je een piercing laat zetten, breng je je lichaam een wond toe. Hoe snel die wond heelt, hangt af van de plek op je lichaam. Goede nazorg is erg belangrijk. Als je de piercingwond niet goed schoonhoudt, kunnen allerlei ontstekingen ontstaan.

  • Beknel de piercing niet met strakke kleding en vermijd een tijdje zwem- en bubbelbaden, aangezien daar veel bacteriën zitten
  • Anders dan velen denken, herstelt je tepel bijvoorbeeld minder snel van een piercing dan je eikel
  • Later vormt het lichaam een weefsellaag rond de tunnel. Dit kan één tot drie jaar duren
  • Als je het sieraad er voor langere tijd uithaalt, is de kans groot dat het piercinggat zich weer sluit. Een litteken blijft mogelijk wel zichtbaar

Metaal koelt snel af en wordt snel heet. Een bezoek aan de sauna of een stoomhok kan daarom erg onaangenaam zijn als je gepierced bent. Je piercing kan erg heet worden, waardoor de huid rondom je piercing verbrand kan aanvoelen. Laat je goed informeren door de piercer over het schoonhouden en het onderhoud van je piercing.

Piercings en seks

Piercings in je tepels, penis of perineum geven een lekker gevoel bij aanraking. Voor veel mannen is dit de belangrijkste reden om een piercing te laten zetten. Ze voegen een extra dimensie toe aan seks. Wees voorzichtig met genitale en anale piercings. Als je te hard aan de piercings trekt, kan je huid beschadigen of zelfs de piercings losscheuren.

Sommige piercings hebben een speciale bijnaam. Een eikelpiercing wordt bijvoorbeeld ook een Prince Albert genoemd.

  • Neuken met een eikelpiercing geeft zowel voor de top als de bottom extra stimulans
  • Het pijpen van iemand met een Prince Albert kan onprettig aanvoelen doordat het metaal tegen je tanden slaat en zo je glazuur beschadigt
  • Aangezien een eikelpiercing gladgepolijste rondingen heeft, hoeft de piercing condooms niet te beschadigen
  • Wil je extra zekerheid, gebruik dan een extra sterk condoom tijdens het neuken

Verzorging en advies

Laat piercings alleen door professionele piercers zetten met veel ervaring. Zij kunnen je informeren over de juiste verzorging van een nieuwe piercing en je adviseren als er problemen ontstaan.

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.