Pisseks

Plassen en seks combineren heet ook wel pisseks, golden shower of watersports. Risico’s op hiv en soa’s zijn bij plasseks klein. Houd wel rekening met wat je eet, drinkt en aan medicijnen slikt. De afvalstoffen hiervan komen namelijk in je urine terecht.

Smaak van urine

Plassen en seks combineren heet ook wel pisseks, golden shower of watersports. Wat je eet en drinkt, bepaalt mede de smaak van urine (pis). Asperges, broccoli en koffie geven urine een bittere smaak. Bier, zoetjes, ananas en kaneel geven urine een zoetere smaak.

 

Risico’s van plasseks

Urine is in principe steriel. Als je geen pis in je mond krijgt, is de kans op hiv en soa’s uitgesloten. Plast iemand in je mond, houd dan rekening met het volgende:

  • Alleen als er bloed in de urine zit, bestaat er een kans op hiv. Dit herken je door een roze of rode kleur van de urine.
  • Soa’s kunnen alleen overgedragen worden als iemand pussige afscheiding heeft in zijn plasbuis. Bijvoorbeeld van gonorroe of chlamydia.

 

Medicijnen en pisseks

Als iemand medicijnen slikt, belanden afvalstoffen van medicijnen ook in zijn urine. Als je de urine van een andere man doorslikt, krijg je die dus binnen. De afvalproducten van medicijnen werken door in jouw lichaam als je zijn pis drinkt. Daarom is het af te raden om plas te drinken van iemand die (veel) medicijnen gebruikt.

 

Golden shower op locatie

Op feesten en in bars zijn soms speciale gedeeltes ingericht voor golden showers. Bijvoorbeeld in pisbakken, douchebakken, badkuipen of grote emmers. Als je thuis bent, kun je eventueel een stuk landbouwplastic of vijverfolie gebruiken om je vloer of bed te beschermen. Makkelijker is het om pisseks in de badkamer of in de tuin te doen.

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.