Standjes

Neuken kan in verschillende houdingen of standjes. Voor de afwisseling of om het neuken makkelijker en prettiger te maken. Samen met je sekspartner kun je verschillende standjes uitproberen. Sommige standjes zijn beter geschikt om ontspannen, diep of juist snel te neuken.

Makkelijker geneukt worden

  • Geneukt worden gaat makkelijker als je je bekken kantelt. Bijvoorbeeld als je op je knieën zit, hurkt, of je benen optrekt
  • Een standje dat voor een bottom vaak prettig is, is om bovenop je partner te gaan zitten, terwijl hij plat op zijn rug ligt. Jij bepaalt dan het tempo en hoe diep zijn penis in je gaat.

Op zijn hondjes

  • Een bekend standje is 'op zijn hondjes', waarbij de bottom op ellebogen en knieën steunt en de top op zijn knieën zit
  • Dit geeft jullie allebei controle over de beweging en het tempo
  • Vanuit deze positie kun je ook plat op je buik gaan liggen, terwijl de ander met zijn gezicht naar beneden op jouw rug ligt
  • Ook kunnen jullie vanuit die positie makkelijk op jullie zij draaien: 'lepeltje-lepeltje'.

Neuken met de benen in de lucht

Een ander populair standje is op je rug liggen, met gebogen rug en met je benen uit elkaar in de lucht. Doordat de billen niet in de weg zitten, kun je dieper geneukt worden. De top zit tussen je benen in op zijn knieën, zo kan hij je benen uit elkaar naar boven houden. Je kunt ook zelf je benen vasthouden.

Een variatie op dit standje:  de bottom strekt zijn benen over zijn hoofd, de top neukt de bottom met gestrekte armen en benen. Voor dit standje moet je voldoende flexibiliteit en uithoudingsvermogen hebben.

Staand neuken

Afhankelijk van het lengteverschil tussen jou en je partner, moet een van jullie zijn knieën buigen om goed staand te kunnen neuken. Staand neuken is handig voor een vluggertje.

Standje voor gevorderden

Een standje voor gevorderden: je zit met je rug tegen de muur of tegen de leuning van de bank, maar dan ondersteboven, zodat je kont in de lucht steekt en je benen vanzelf van de muur weg naar beneden zakken. De ander gaat met zijn benen aan beide kanten over je heen staan en duwt zijn penis naar beneden. 

Inspiratie opdoen

  • Ontdek samen met je sekspartner wat jullie willen uitproberen. In pornofilms zijn allerlei standjes te zien, die jou en je sekspartner op nieuwe ideeën kunnen brengen
  • Heb je nog weinig ervaring met seks? Op Sense.info staat meer informatie speciaal voor jongeren. In de iTunes store en Play Store vind je de app Beter in Bed, met nog meer tips over plezierige seks.

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.