Risico’s van anaal spoelen

Anaal spoelen heeft ook nadelen en risico’s. Als je te snel of te diep spoelt, kun je tijdens de seks juist meer last krijgen van poepresten. Ook moet je niet te vaak spoelen. Dit verstoort de natuurlijke balans in je darmen. Spoelen is geen manier om soa’s te voorkomen. Het vergroot zelfs de kans op soa’s en hiv.

Hoe diep moet ik mijzelf spoelen?

Meestal is een lichte spoeling voldoende. Onvoorzichtigheid is een gevaar voor anaal spoelen. Als je te snel te veel water naar binnen spoelt, dan prikkel je de darmen. De darmen gaan dan diepere poepresten naar buiten duwen. Je moet dan lang wachten voordat je volledig schoon bent. Ook kan te hard spoelen jouw darmen beschadigen. 

Waarom anaal spoelen ongezond kan zijn

Als je jouw darmen spoelt verwijdert het water niet alleen poep, maar ook goede bacteriën. Deze bacteriën zijn nodig om je darmen goed te laten werken en gezond te houden. Hoe vaker je spoelt, hoe groter de kans dat de natuurlijke balans in je darmen verstoort raakt. Anaal spoelen kan ook de darm beschadigen als je te hard spoelt. Spoel daarom altijd voorzichtig en neem genoeg tijd ervoor.

Spoel nooit je darmen na seks

Als iemand zonder condoom in jou is klaargekomen, is het onverstandig om daarna je darmen te spoelen. Je spoelt het sperma verder naar binnen en je prikkelt de darmen. Je vergroot daarmee de kans dat je hiv of andere soa’s oploopt. 

Meer risico’s op soa’s en hiv door spoelen

Een groot nadeel van anaal spoelen is dat je meer risico’s op hiv en soa’s hebt. Als je te veel water, te heet water, of een te sterke straal gebruikt, dan ontstaan kleine wondjes. Hiv, hepatitis C en andere soa’s kunnen via de wondjes in je darm makkelijker naar binnen. 

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.