Hoe je jezelf ook noemt

De hokjes ‘homo’, ‘hetero’ en ‘bi’ lijken misschien simpel. Maar deze indeling werkt niet voor iedereen. Hoe je jezelf ook noemt en of je nu geen, weinig of veel seksuele ervaring hebt is niet van belang. Wat wel belangrijk is, is te weten waarmee je rekening kunt houden om je seksleven veilig en gezond te houden.

Homo, hetero of bi

Ben je een man en gaat je seksuele voorkeur alleen uit naar mannen, dan ben je homoseksueel (homo). Hou je van mannen én vrouwen, dan ben je biseksueel (bi). Val je alleen op vrouwen, dan ben je heteroseksueel (hetero). Deze indeling werkt niet voor iedereen. Er zijn ook mannen die zich tot mannen aangetrokken voelen, maar zich niet openlijk homo of bi noemen. Misschien vind je 'homo' of 'bi' maar een knellend hokje. Je hebt gewoon af en toe seks met mannen. Wat je bent en hoe je dat vormgeeft, is aan jou. Je valt op mannen en je wilt daar iets mee doen. Dat is wat telt.

Veel of weinig ervaring

Hoe je jezelf ook noemt, Man tot Man is er voor jou. Het maakt niet uit of je veel, weinig of geen seksuele ervaring hebt. Of misschien ben je alleen maar nieuwsgierig naar seks met mannen. Op deze site vind je informatie en advies over seks met mannen en seksuele gezondheid.

 

 

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. 

Dossier Hepatitis C

Seks en corona

Hepatitis B voorkomen

Etienne (28) over coming out