Alexander (44) kiest voor condooms

We doen het veilig of we doen het niet.

Alexander laat zich regelmatig testen op hiv en soa en gebruikt condooms om zichzelf te beschermen.

“Mijn voornaamste beschermingsmiddel is het condoom. Daarnaast laat ik mijzelf eens in de zes maanden testen bij de GGD. Niet alleen op hiv, maar ook op andere soa’s. Je kunt wel condooms gebruiken, maar toch zit er altijd een risico aan. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van mijn status, vooral voor mijn eigen gezondheid. Maar loop je iets op, dan wil je anderen daar niet ook mee infecteren. Het is dus belangrijk dat je er snel bij bent. Wat condooms betreft wil ik gewoon duidelijk zijn. We doen het veilig of we doen het niet."

"Je merkt dat de jongere generatie veel meer een kick krijgt van onveilig vrijen. Althans dat gevoel heb ik. Nu zie ik dat misschien verkeerd, hoor. Ik heb zelf in een homosauna gewerkt en daar zie je toch meer onveilige dingen gebeuren dan gemiddeld. Op dat moment ben ik gewoon bezig met mijn werk, niet met seks, maar je weet dat het vaker onveilig gebeurt dan veilig."

"Daarnaast heb ik zelf een relatie gehad met iemand die hiv-positief is, dus ik weet er iets meer van en heb minder die angst. We deden het altijd met condoom en ik heb daar nooit problemen mee gehad. Tijdens de relatie lieten we onszelf ook regelmatig testen op hiv en soa’s. Toch is het altijd spannend als je weer moet wachten op de uitslag. Dat moment, dat je hoort dat alles goed zit, is een opluchting.”

 

Dit doet Alexander om zichzelf te beschermen tegen hiv en soa:  

Condoom: Ja
Testen: Ja 
PrEP: Nee 
Hepatitis A-vaccinatie: Ja 
Hepatitis B-vaccinatie: Ja 
Partnerwaarschuwing: Gelukkig niet nodig gehad, anders ja 
Risicoreductiestrategieën: Ja 
Symptomencheck: Nee

Wil jij ook vertellen welke keuzes jij maakt om je te beschermen tegen hiv en/of soa's? Mail dan jouw verhaal naar Man tot Man!

Tekst: Tomas Derckx | Beeld: Armando Branco
Deze tekst is eerder gepubliceerd in Winq.

Online hiv- en soatest