Bastiaan (28) heeft een 'corona-buddy'

Ondanks corona blijf ik die ene jongen zien

Bastiaan (28) besloot toch seks te blijven hebben met een van z’n scharrels tijdens de coronacrisis.

Nu COVID-19 de wereld in haar greep heeft, en de bevolking in Nederland is opgedragen om anderhalve meter afstand te houden, hebben veel alleenstaanden het moeilijk. Bastiaan besloot er een mouw aan te passen. “Toen ik hoorde dat we voortaan afstand moesten houden, schoot ik wel in paniek. Ik had best een leuk seksleven en datete regelmatig via apps. Ik woon alleen en heb geen vaste vriend, en het idee dat ik misschien wel maandenlang geen seks zou hebben vond ik erg heftig.”

Iemand aanraken

Aanvankelijk bleef Bastiaan chatten op datingapps, maar hij kreeg er een slecht gevoel bij. Van afspreken kwam het niet. “Ik chatte met jongens die zich niks aan leken te trekken van de voorzorgsmaatregelen. Om heel eerlijk te zijn dacht ik in eerste instantie zelf ook dat we niet zo panisch hoefden te doen, maar binnen een paar dagen had ik door dat we ons met z’n allen écht aan die anderhalve meter afstand moeten houden. Dan maar wat vaker aftrekken, besloot ik.” Toch ging dat ook snel vervelen. “Ik weet niet of ik vooral de seks miste, of de intimiteit. Ik wilde gewoon weer eens iemand aanraken, iemand z’n lichaam tegen me aan voelen. Mijn broer woont samen met zijn vriendin, en ik heb vrienden die hun vriendje ook blijven zien, al wonen ze niet samen. Nemen zij dan een enorm risico?“

Bastiaan besloot nog eens te heroverwegen hoe strikt hij moest zijn met inmiddels celibataire leven. “Ik wilde me aan de voorgeschreven maatregelen houden, maar ik had ook zin in seks. Simpel.” Hij raakte via WhatsApp in gesprek met een jongen waarmee hij voor de coronacrisis al af en toe scharrelde. “Het is nooit serieus geworden tussen ons, maar we hadden vroeger goede seks en brachten soms hele dagen samen door in bed. Hij bleek met hetzelfde te zitten.”

Exclusiviteit

Nu zien Bastiaan en zijn scharrel elkaar regelmatig. “We hebben afgesproken dat we allebei met niemand anders seks hebben. Hij woont ook alleen, en kan net als ik thuiswerken. We beperken sociaal contact met anderen alleen tot het strikt noodzakelijke, bijvoorbeeld boodschappen doen. Dat is een harde regel, anders ben ik bang dat we toch risico lopen. Ik weet dat we voorzichtig moeten zijn, en dat zijn we ook echt. We vertrouwen elkaar.” Misschien wordt het nog wat tussen die twee? “Haha nee, daarvoor verschillen we echt te veel. Voor de coronacrisis gingen we al nooit samen leuke dingen doen of zo, ons contact was echt vooral fysiek. Het is fijn dat we dat nu kunnen voortzetten. Ik merk wel dat ik het heel fijn vind om in deze tijd, waarin je bijna niemand in het echt ziet of spreekt, af en toe tegen hem aan te kruipen.“

Noot van de redactie

Man tot Man interviewt regelmatig mannen over hoe zij zichzelf beschermen tegen hiv en soa’s en hun seksuele ervaringen. Wij vinden het belangrijk dat mensen goed geïnformeerd zijn en goed kunnen nadenken over hoe zij zichzelf willen beschermen. We hopen dat de verschillende persoonlijke ervaringsverhalen daar aan bijdragen. Zij vertegenwoordigen niet per se het standpunt van Man tot Man. Dit verhaal is eerder gepubliceerd op Winq.nl.

Omdat Bastiaan graag anoniem wil blijven, hebben we een stockfoto bij zijn verhaal geplaatst.
Tekst: Martijn Tulp
Stockfoto: 123rf.com

Wil jij ook vertellen welke keuzes jij maakt om je te beschermen tegen hiv en/of soa's? Neem dan contact op met Man tot Man!

Denk je ook over een corona-buddy?

Al 2 maanden droog door corona?