Guido (21) over Tinderdates en hepatitis B

Toen ik uit de kast kwam dacht ik: nu gaat het leven beginnen.

Guido (21) worstelt nog best vaak met zijn homoseksualiteit. De vaccinatie tegen hepatitis B die wordt aangeraden als je seks met mannen hebt, is gelukkig eenvoudig geregeld én gratis. Regel direct jouw vaccinatie.

 

Zelfontkenning

"Ik woon sinds 2015 in Amsterdam en studeer kunstgeschiedenis en filosofie. Toen ik uit de kast kwam dacht ik bij mezelf: nu gaat het leven beginnen. Je loopt als homo een flinke achterstand op in je seksuele ontwikkeling. In plaats van dat je 12 of 13 bent als je dingen gaat ontdekken, begint dat 5, 6 jaar later. Ik ontkende mezelf heel erg in mijn seksualiteit, ik drukte mezelf weg.

Wat ben ik aan het doen?

Toen ik net uit de kast kwam, ging ik vrij snel in blinde euforie op Tinder. In de eerste week had ik al een date. Ik vond het doodeng, maar dat heb je met daten. Dat blijft doodeng.

Ik zoende met die jongen en dacht bij mezelf: wat ben ik aan het doen? Ik kon er niet van genieten. Ik zat het heel klinisch te benaderen. Het heeft lang geduurd voordat ik mezelf eraan over durfde te geven en er echt van kan genieten. Ik voel me nog steeds niet een, twee, drie bij iemand op mijn gemak. Als ik iemand moet leren kennen dan sterf ik duizend doden voordat ik überhaupt gedag durf te zeggen.

Hepatitis B 

Ik heb altijd veel gelezen over homoseksualiteit. Er is veel informatie over de geschiedenis van homoseksualiteit te vinden. Dit is, bedoeld of onbedoeld, altijd ver weggestopt en weinig aan het licht gekomen. Hierdoor denken mensen vaak dat er een homo-emancipatiebeweging kwam en inééns waren er homoseksuelen. Maar dat is natuurlijk onzin, die waren er al heel lang.

Ik weet veel over homoseksualiteit, maar of ik ben ingeënt tegen hepatitis B... ik weet het eigenlijk niet zeker. Het is iets heel stoms, ik kan gratis die prik krijgen, dus waarom doe ik het niet. Ik denk dat het een soort laksheid is.”

Maak een afspraak of annuleer

Lees meer over hepatitis B