Voor Lyle (21) kwam PrEP net te laat

Voor mij kwam het te laat, maar ik ben er toch blij mee.

Lyle dacht dat PrEP een goed middel voor hem zou zijn om zichzelf mee te beschermen tegen hiv. Hij schreef zich in voor een studie met PrEP, maar net voordat hij daarvoor werd ingeloot, kreeg hij te horen dat hij hiv heeft. Ondanks dat PrEP te laat kwam om hem te beschermen tegen hiv, is hij blij dat PrEP nu breder beschikbaar is. Het kan de angst voor hiv verminderen.

Noot van de redactie
Man tot Man heeft een aantal mannen geïnterviewd die PrEP gebruiken of hebben gebruikt. Deze mannen hebben elk hun eigen ervaringen met PrEP. Wij vinden het belangrijk dat mensen goed geïnformeerd zijn en goed kunnen nadenken of PrEP iets voor hen kan zijn. We hopen dat de verschillende persoonlijke ervaringsverhalen daar aan bijdragen. Zij vertegenwoordigen niet per se het standpunt van Man tot Man. PrEP is een zeer effectief middel om jezelf te beschermen tegen hiv. Tegen andere soa's vormen condooms het beste beschikbare middel.

 

Wil jij ook vertellen welke keuzes jij maakt om je te beschermen tegen hiv en/of soa's? Mail dan jouw verhaal naar Man tot Man!