NUffTESTEN

Onze campagne NUffTesten! is inmiddels afgelopen. De kortingscode werkt niet meer; je kunt geen gratis hiv-test meer bestellen. Heb je een test besteld maar nog niet gebruikt? Stuur de test graag vóór 31 augustus terug, zodat je de uitslag nog snel ontvangt. Wil je zelf een hiv-test kopen? Bekijk de mogelijkheden op de webshop van Soapoli-online en Saltrodirectlab.nl.

Waar ging de campagne over?

Het was lastiger om een hiv-test te regelen bij de GGD, omdat veel soa-poli’s beperkt open waren. Daarom boden wij met steun van Aidsfonds en in samenwerking met Soapoli-online een gratis hiv-thuistest aan. Terwijl de coronamaatregelen juist een unieke kans boden om zeker te weten of je hiv had, of niet. Als iemand voor de coronacrisis hiv had opgelopen, was de uitslag van de hiv-test zeer betrouwbaar geworden na de lockdown.

Zodra de lockdown werd versoepeld en mensen weer vaker seks gingen hebben, kon hiv zich  vaker gaan verspreiden. Met de betrouwbare testuitslag wilden we voorkomen dat mensen ongemerkt hiv zouden overdragen op hun sekspartners. Ook was een ‘negatieve’ testuitslag (uitslag: geen hiv) een goed moment om na te denken over PrEP.

Wil je ons helpen door onze korte vragenlijst te beantwoorden? Zodat wij het bereik van onze campagne beter snappen. 

Nederland naar 0 hiv-infecties

De gratis test werd aangeboden door Aidsfonds in het kader van “Nederland naar 0 nieuwe hiv-infecties”. Dit project wil op allerlei manieren ervoor zorgen dat hiv niet meer in Nederland overgedragen wordt. Je kunt hier meer lezen over dit project.

Vragen over de hiv-test

Heb je vragen over de hiv-test, het terugsturen van het bloedmonster, of de uitslag? Check de website van Soapoli-online of neem contact op met hun klantenservice.

Seks na de lockdown

Uitslag negatief

Uitslag positief

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.