Partners waarschuwen

  • Overleg met je huisarts of verpleegkundige van de GGD (of eventueel je hiv-consulent) hoever je terug in de tijd moet gaan met waarschuwen Als je hiv of een andere soa blijkt te hebben dan is de kans groot dat een van je sekspartner(s) ook geïnfecteerd is. Zij kunnen de soa ongemerkt doorgeven aan andere mannen, of opnieuw aan jou. van je sekspartners als je hiv of een andere soa blijkt te hebben.
  • Waarschuw persoonlijk of doe dit via de GGD of de huisarts. Veel GGD’s en ook steeds meer huisartsen gebruiken het digitale waarschuwingssysteem www.partnerwaarschuwing.nl. Met behulp van deze website kun je samen met de GGD of je huisarts (anoniem) je partners waarschuwen.  
  • Behandeling van soa’s bij je sekspartners gaat sneller als je zorgt dat zij allemaal een ‘waarschuwingscode’ of ‘waarschuwingsstrookje’ Het voordeel van een waarschuwingscode, bijvoorbeeld via www.partnerwaarschuwing.nl, is dat je bij sommige soa’s direct behandeling kunt krijgen (en niet pas nadat de testuitslag binnen is). krijgen.

 

 

Risico's verkleinen

Hiv en soa’s behandelen

Terug naar overzicht