Hiv- en soa-adviezen

Nota bene:

Deze Hiv-en soa-adviezen worden in oktober 2017 herzien vanwege de ondertekening van de U=U verklaring door Aidsfonds en Soa Aids Nederland

 

Op de volgende pagina’s staan alle hiv-en soa-adviezen voor mannen die seks hebben met mannen. De adviezen zijn opgesteld door Man tot Man en afgestemd met een keur aan experts en instanties.

de Werkgroep Artsen Seksuele gezondheid (WASS), de Landelijke Werkgroep Hepatitis B (RIVM, Soa Aids Nederland, GGD Nederland en GGD Amsterdam), de beroepsgroep van hiv-consulenten (Verpleegkundig Consulenten Hiv V&VN), de beroepsgroep van sociaalverpleegkundigen (Vakgroep verpleegkundigen Seksuele Gezondheid V&VN), Marc van der Valk, voorzitter Nederlandse Vereniging van Hiv-Behandelaren (NVHB), de Huisarts Advies Groep Seksuele Gezondheid (SeksHAG), Hiv Vereniging Nederland (HVN), het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), de programma’s MSM en Professionals van Soa Aids Nederland, Unity drugsinfo en de Stuurgroep van Man tot Man.

 Wellicht zoek je naar:

  • hiv en soa-adviezen over sekstechnieken, zoals pijpen, neuken, rimmen, vingeren en fisten
  • informatie over risico’s verkleinen als je niet altijd condooms gebruikt met losse partners
  • adviezen als je binnen je vaste relatie het condoom wilt weglaten
  • adviezen over  testen, behandelen en het waarschuwen van je sekspartners als je een soa hebt.

De adviezen staan per onderwerp handig voor je op een rij. Ook dokters, soa-verpleegkundigen en andere professionals of vrijwilligers die voorlichting geven over hiv en soa kunnen ernaar verwijzen. 

  • De adviezen worden regelmatig onder de loep genomen en indien nodig geactualiseerd.
  • (Gay)media worden uitdrukkelijk aangemoedigd de hiv-en soa-adviezen over te nemen op hun websites en in andere publicaties.
  • Graag wel met bronvermelding www.mantotman.nl/adviezen en de datum van raadpleging van deze adviezen.