Desinfectie

Hepatitis C kan via onzichtbare bloeddeeltjes overgebracht worden. Bij fisten, langdurig neuken, hard neuken, neuken met een piercing door de penis  of bij gebruik van dildo’s ontstaat er een grotere kans op kleine bloedingen. Onzichtbare bloedsporen met hepatitis C komen dan op het lichaam, toys en seksplek terecht.

Buiten het lichaam kan hepatitis C tot 6 weken overleven op materialen als staal, kunststof en rubber.

Ook via seksattributen, zoals dildo’s, maar ook de staaf waarmee je je anus spoelt, kan hepatitis C overgebracht worden. 

Desinfectie van de huid, seksplek, en seksattributen tijdens de seks is daarom essentieel. Ook als je condooms en latex handschoenen gebruikt. 

Perfect desinfecteren zal lang niet altijd lukken. Maar iedere poging om te desinfecteren is beter dan niets doen. Maak hierover goede afspraken met elkaar voordat je seks hebt.

Als top kun je (met je hand of penis) hepatitis C van de ene bottom op de andere bottom overbrengen. Denk bijvoorbeeld aan trio's, seksfeestjes, groepsseks, maar ook aan seks op cruiseplekken. Neem je verantwoordelijkheid om de verspreiding van hepatitis C (en hiv) zoveel mogelijk te stoppen. Lees dus ook deze adviezen als je alleen maar top bent.

Vaccineren

Terug naar overzicht

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.