Fisten

  • Gebruik latex of nitril handschoenen. Niet alleen de bottom, maar ook de top loopt risico bij fisten. Onder je nagels kunnen kleine, onzichtbare wondjes, huidbeschadigingen of bloedrestanten zitten waardoor soa’s als hepatitis C overgedragen kunnen worden. Hepatitis C komt vooral onder hiv-positieve mannen voor.
  • Gebruik glijmiddel op siliconenbasis of waterbasis (bijv. ‘J-Lube’) en  geen glijmiddelen op vet- of oliebasis Glijmiddelen waar vet in zit, zoals Crisco, tasten latex handschoenen en condooms aan. Je bent daardoor niet goed beschermd tegen hepatitis C.  (zoals bijv. Crisco).
  • Gebruik je eigen glijmiddel Onzichtbare bloedsporen met bijvoorbeeld hiv en hepatitis C kunnen in het glijmiddel gaan zitten of aan de buitenkant van de pot of fles., deel je glijmiddel niet met anderen.
  • Zorg dat ieder zijn eigen handdoek Het hepatitis C-virus kan via glijmiddelresten aan een handdoek blijven hangen. Het is belangrijk dat hier niet iemand anders op gaat liggen.  heeft waarop hij ligt als hij gefist wordt.
  • Ontvet en desinfecteer handen, armen, en eventueel Als je iemand afwisselend fist en neukt binnen één sessie dan kunnen er bloedsporen met hepatitis C op (de basis van) je penis, in je schaamhaar, op je ballen en op je liezen terecht komen. Als je vervolgens een andere partner neukt of fist zonder je eerst te desinfecteren dan breng je hepatitis C van de ene persoon op de andere over. penis, ballen, schaamhaar en liezen als je van partner wisselt of als je van rol wisselt (top/bottom). Voor instructies zie Desinfectie.
  • Ontvet en desinfecteer als fist-top je handen en armen ook Een latex handschoen bedekt meestal maar tot aan de pols. Als er dieper gefist wordt dan kunnen onzichtbare bloedsporen met hepatitis C-virus op je onderarm terecht komen. Bovendien kan bij het uitdoen van de handschoenen virus op je vingers terecht komen. Hepatitis C-virus zit immers aan de buitenkant van de handschoen (of aan de buitenkant van het condoom in het geval van neuken). als je handschoenen hebt gebruikt.
  • Ontvet en desinfecteer als bottom je handen als je tijdens het fisten de hand (of de arm) van je partner hebt beetgepakt Er is mogelijk glijmiddel met bloedresten op je handen terecht gekomen. Als je vervolgens na (of tijdens de fistsessie) je vinger in de anus van je sekspartner steekt dan is er is risico dat je hem met het hepatitis C-virus infecteert.  of als je tussendoor aan je eigen kont of anus hebt gevoeld.
  • Desinfecteer ook de plek waar je seks hebt (bijv. sling en kunststof speellakens). Voor instructies zie Desinfectie.

 

Drugs, alcohol en mentale gezondheid

Vaccineren

Terug naar overzicht

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.