Seksattributen

  • Deel niet Hiv en andere soa’s, zoals hepatitis C, worden overgebracht door het delen van seksattributen. Hepatitis C kan tot zes weken overleven op materialen als staal, kunststof en rubber. Hepatitis C komt vooral onder hiv-positieve mannen voor.dildo’s, toys en spoelstaaf (of ander hulpmiddel waarmee je je anus spoelt) met elkaar.
  • Als jullie toch allebei dezelfde dildo, toy of spoelstaaf willen gebruiken, ontvet en desinfecteer deze dan eerst. Gebruik voor het desinfecteren een chlooroplossing. Voor instructies zie Desinfectie.
  • Een alternatief is een condoom om de dildo heen doen als je deze wilt delen met een sekspartner. Voorwaarde is wel dat je het condoom aan de onderkant van de dildo kunt dichtknopen. Soa’s kunnen zich nestelen op de plekken die niet bedekt zijn door het condoom. Ontvet en desinfecteer de dildo sowieso altijd, ook als je een condoom gebruikt hebt. Hepatitis C-virus hecht zich aan de buitenkant van het condoom: bij het afdoen van het condoom kan er ongemerkt weer virus op de dildo terecht komen. 

 

Drugs, alcohol en mentale gezondheid

Vaccineren

Terug naar overzicht

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.