Chathulp op datingsites

Vragen over seks, hiv, soa-testen en hepatitis B? Ook op dating sites voor bi- en homomannen kun je die stellen. Sommige GGD-regio's zijn actief op websites en apps, zoals Bullchat, Gay.nl, Gayromeo en Grindr om vragen te beantwoorden en testen en vaccineren te promoten. Zo krijg je snel en anoniem een persoonlijk advies.

Online hulpverlening

Sommige mannen vinden het lastig om naar de huisarts of soa-poli te gaan of iemand te bellen, als ze een vraag hebben over seks, hiv, hepatitis B of een andere soa. Er is ook online hulpverlening op dating websites als Bullchat.nl en Planetromeo.com.

  • Op deze websites geven medewerkers van de GGD informatie en persoonlijk advies via chat-sesses
  • GGD-verpleegkundigen en preventiemedewerkers beantwoorden daar jouw vragen over seks, hiv, hepatitis B en andere soa’s
  • Deze chathulp is niet in iedere regio beschikbaar

Je vindt de verpleegkundigen en preventiemedewerkers van de GGD doordeweeks en in het weekend op verschillende online ontmoetingsplekken.

  • Op Bullchat.nl, met profielen specifiek voor jouw regio
  • Op Planetromeo.com, met officiële profielen in het onderdeel Health Support
  • Op Gay.nl

Bericht van GGD ontvangen?

Net zoals bij outreach-acties in bars en op sekslocaties, gebruiken GGD'en online omgevingen als Grindr en Bullchat om je te benaderen. De GGD stuurt je bijvoorbeeld een persoonlijk berichtje met een reminder voor je regelmatige soa-test, of een uitnodiging voor gratis hepatitis B vaccinatie.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen over de online hulpverlening die de GGD biedt op dating apps en websites? Neem dan contact op met de betreffende GGD.

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig.