Hulp per thema

Je huisarts is er voor alles wat met je gezondheid te maken heeft, ook als het om seks gaat. Wees bij hem of haar open over je seksleven. Bij problemen met seksualiteit, kun je ook naar een seksuoloog. Voor vragen over drugs is er de Drugs Infolijn, over alcohol de Alcohol Infolijn. Als je te maken hebt met geweld of discriminatie, doe dan aangifte bij de politie. Het Steunpunt Huiselijk Geweld biedt hulp bij geweld binnen je relatie. Neem contact op met de juiste instelling voor advies en hulp.

Algemene gezondheid

Heb je vragen over je gezondheid, dan is je huisarts in de meeste gevallen je eerste aanspreekpunt. Je huisarts heeft het beste overzicht over je gezondheid, je medicijngebruik en je medische geschiedenis. Bij problemen kun je snel terecht bij je huisarts voor advies, vervolgonderzoek en behandeling. Ook kan je huisarts je doorsturen naar de juiste hulpverlener bij jou in de buurt.

Seksualiteit en seksuele gezondheid

  • Kom uit de kast bij je huisarts over je seksleven. Je huisarts kan betere diagnoses stellen en jou betere zorg bieden, als hij of zij weet dat je seks met mannen hebt.
  • Ben je niet tevreden over je huisarts, bijvoorbeeld als het gaat om PrEP? Overweeg dan om over te stappen op een andere huisarts.
  • Bij vragen over erectieproblemen en andere seksuele problemen is je huisarts ook je eerste aanspreekpunt.
  • Heb je problemen met seksualiteit, dan kun je ook terecht bij een seksuoloog. Informeer van tevoren bij je zorgverzekeraar in hoeverre je de behandeling vergoed krijgt.

Alcohol en drugs

Discriminatie en geweld


Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. Laatst aangepast: maart 2018.

Dossier Hepatitis C

Seks en corona

Hepatitis B voorkomen