Hoe gaat een test

Een test op hiv en soa's bestaat bij de huisarts en de soa-poli normaal gesproken uit een kort vraaggesprek. Daarna neemt de arts of verpleegkundige de testen af.

Een hiv- en soa-test bij de huisarts of soa-poli begint met een vraaggesprek. Hiermee stelt de arts of verpleegkundige vast, welke risico’s je hebt gelopen en welke testen nodig zijn. Vervolgens kan de arts of verpleegkundige lichamelijk onderzoek doen.

Help je vrienden thuis te testen op hiv

Wil jij je vrienden graag helpen aan een hiv-test die ze zelf thuis kunnen doen? Meld je dan aan voor het project PREVENT. Voor dit project zoeken we mensen, die hun vrienden willen helpen. Dat doe je door actief hiv-testen aan te bieden aan vrienden en kennissen die nog nooit of al lang geleden op hiv zijn getest. De doelgroep waar deze testen voor bedoeld zijn, bestaat uit niet-westerse* MSM en transgenders.

Als jij je aanmeldt als peer volg je eerst een korte training, waarin je tips krijgt over hoe jij je netwerk kunt benaderen en hoe de test werkt. Na de training ontvang je testpakketten om te verspreiden.

*niet-westers = alle landen behalve West-Europa, Noord-Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland.

Op time2test vind je meer informatie over dit project. Heb je interesse of wil je je aanmelden als peer?

Stuur dan een mail naar info@time2test.nl

Dossier Hepatitis C

Seks en corona

Hepatitis B voorkomen