Testlab in Noord-Nederland

Met de verwijsbrief van Testlab bezoek je één van de deelnemende laboratoria/priklocatie in Assen, Groningen, Scheemda, Leeuwarden of Heerenveen. Print de verwijsbrief en neem deze mee naar de priklocatie. Meld je je bij de balie en geef je de verwijsbrief af. Dit is anoniem, je hoeft geen vragen te beantwoorden. Er wordt bloed afgenomen. Je neemt zelf een uitstrijkje van keel en anus en je krijgt een potje om urine op te vangen. Bewaar je persoonlijke code op verwijsbrief! Je hebt deze code nodig voor de uitslag.

Let op! Certe en HAL Friesland werken alleen op afspraak vanwege het coronavirus. Je kunt pas een afspraak plannen na afronding van je Testlab-aanvraag.

Je krijgt automatisch bericht van GGD Groningen/Friesland/Drenthe zodra je uitslagen bekend zijn. Dit is meestal binnen één tot twee weken.

Uitslagen en behandeling in regio Noord Nederland

Je krijgt automatisch bericht van GGD Groningen/Friesland/Drenthe zodra je uitslagen bekend zijn. Dit is meestal binnen één tot twee weken. Log in op Mantotmantestlab.nl om je uitslag op te halen. Dit doe je met behulp van je gebruikersnaam, wachtwoord en persoonlijke code. De persoonlijke code vind je op het formulier voor de testaanvrager. Bewaar dit formulier daarom zorgvuldig!

Blijkt uit de test dat je een soa hebt? Dan toont de uitslag op internet niet precies om welke soa het gaat. De uitslag en de behandeling krijg je bij de GGD. Maak hiervoor telefonisch een afspraak bij de GGD in de provincie waar je getest bent: 

  • Voor Groningen en Drenthe: op maandag, woensdag en donderdag bellen van 9.00 uur tot 11.30 uur op 050-3674083.
  • Voor Friesland: op maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 9.30 uur bellen naar 088-2299226.

Als je een afspraak voor soa-behandeling maakt, geef dan aan dat je bent getest via Man tot Man. Telefonisch contact over de uitslag is niet mogelijk.

Zoek een testlocatie

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. Laatst aangepast: februari 2021.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.