Testlab in Rotterdam-Rijnmond en Dordrecht

Testlab in Rotterdam-Rijnmond (voor mannen die seks hebben met mannen) is vanaf maandag 9 maart twee weken gesloten . Momenteel is de GGD erg druk met alle vragen rondom het coronavirus. Dit vraagt extra inzet van alle artsen en verpleegkundigen die werken voor de GGD, dus ook van de soa poli. De GGD blijft bereikbaar voor spoedgevallen rondom soa, hiv, PEP en PrEP.

Heb je een soa-test nodig? Check de andere mogelijkheden om te testen: huisarts of betrouwbare online testaanbieder

Met de verwijsbrief van Testlab of de persoonlijke code op je telefoon bezoek je het inloopspreekuur van de GGD Rotterdam-Rijnmond of bezoek je met de verwijsbrief een afnamelocatie in de regio Dordrecht. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het inloopspreekuur bij de GGD Rotterdam-Rijnmond is iedere werkdag van 8.45 tot 11.30 uur en van 13.15 tot 16.15 uur. Check www.soapoli.nl/contact voor de actuele openingstijden. Bij de afnamelocatie meld je je bij de balie. Vervolgens lever je urine in, neemt een medewerker bloed af en maak je zelf uitstrijkjes van keel en anus.

Overzicht van Testlab-adressen in Rotterdam-Rijnmond en Regio Dordrecht:

Uitslag en behandeling

Als uit de test blijkt dat je één van de onderzochte soa’s hebt, dan geeft de uitslag op internet niet specifiek aan om welke soa het gaat.Voor de specifieke uitslag en voor de behandeling kun je telefonisch een afspraak maken bij een soa-polikliniek van de GGD (Centrum voor Seksuele Gezondheid).

Heb je je laten testen in Rotterdam, maak dan een afspraak bij:

GGD Rotterdam-Rijnmond

  • Schiedamsedijk 95
  • 3011 EN Rotterdam
  • Telefoon: 010-4438021

Heb je je laten testen in Dordrecht of omgeving, maak dan een afspraak bij:

Dienst Gezondheid & Jeugd:

  • Karel Lotsyweg 40
  • 3318 AL Dordrecht
  • Telefoon: 078-7708506

Wij raden je aan de uitslag op te vragen tijdens kantooruren (op vrijdag vóór 15.00 uur), dan kun je, indien mogelijk, nog dezelfde dag langsgaan bij de soa-polikliniek voor verder onderzoek en behandeling. Geef aan dat je via Man tot Man Testlab een positieve uitslag hebt ontvangen.Telefonisch contact over de uitslag is niet mogelijk. Dit omdat de administratief medewerkers van de soa-polikliniek geen inzage hebben in je gegevens.

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. Laatst aangepast: maart 2020.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.