Wanneer het jou uitkomt

Een hiv-test of andere soa-test via Testlab heeft veel voordelen. Het is gratis en snel online geregeld. En het kan op het moment dat jij het wilt bij een testlocatie bij jou in de buurt. Bij Testlab laat je de test vertrouwelijk doen, zonder je huisarts of een soa-polikliniek te bezoeken.

Gratis, op jouw moment, in jouw buurt

Jouw gratis hiv-test of andere soa-test regel je gemakkelijk via Man tot Man Testlab. Zonder een afspraak te maken laat je de test doen op het moment dat het jou uitkomt, bij jou in de buurt. Testlab is een samenwerking van de GGD, gecertificeerde testlaboratoria en Man tot Man. Testlocaties zijn op dit moment beschikbaar in de volgende regio’s:

Sinds 6 januari is het weer mogelijk om je in Groningen, Friesland en Drenthe via Testlab te testen.

Online en vertrouwelijk

Een hiv-test of andere soa-test laten doen via Testlab gaat als volgt:

  • Je vult online het aanvraagformulier in. Als je in aanmerking komt voor Testlab, krijg je een verwijsbrief voor het laboratorium.
  • Je gaat naar een testlocatie bij jou in de buurt, op het moment dat het jou uitkomt. Daar neemt een medewerker bloed af en lever je urine en swabs in.
  • Gecertificeerde laboratoria voeren testen op gonorroe, chlamydia, syfilis en hiv uit. De testen zijn dus betrouwbaar. Een arts of verpleegkundige van de GGD checkt de uitslag voordat je deze toegestuurd krijgt. 
  • Zodra de uitslag bekend is, kun je deze online bekijken op Man tot Man Testlab.

Als er hiv of een andere soa is gevonden, kun je snel terecht bij de soa-polikliniek in jouw regio voor behandeling.

Testuitslag en privacy

De uitslag krijg je online door in te loggen op Testlab. De uitslag van je test wordt vertrouwelijk behandeld en is alleen op te vragen met jouw inloggegevens en persoonlijke code. Je huisarts krijgt niets te horen van je aanvraag en testuitslagen. Testlab werkt met goed beveiligde systemen, zodat jouw gegevens veilig bewaard blijven.

 

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. Laatst aangepast: januari 2020..

Dossier Hepatitis C

Seks en corona

Hepatitis B voorkomen