Zo geprikt!

Jezelf beschermen tegen hepatitis B is zo geprikt! Drie prikken en je bent gevaccineerd. Het is gratis en vertrouwelijk. Dat scheelt weer een soa!

Hepatitis B is een heel besmettelijk virus. Je kunt het onder andere krijgen via seks. Gelukkig bestaat er een vaccinatie tegen! Deze bestaat uit drie prikken. Als je alle drie de prikken hebt gekregen, ben je meestal voor de rest van je leven beschermd tegen hepatitis B. Maak dus je reeks af! Als man die seks heeft met mannen, is vaccinatie tegen hepatitis B gratis bij de GGD. Maak een afspraak via de knop hieronder of bekijk eerst de instructievideo.

 

LET OP!! Er moet een week zitten tussen het krijgen van jouw Covid-vaccinatie en de Hepatitis B-vaccinatie (of andere vaccinaties) zitten.
Lukt dat niet? Annuleer dan je afspraak voor hepatitis B-vaccinatie. De Covid-vaccinatie heeft in dit geval voorrang.

Dit om eventuele bijwerkingen van het Covid-vaccin goed te kunnen monitoren.

Trouwens, wist je dat:

  • Er ook een vaccin tegen hepatitis A is? Hier moet je wel voor betalen. Het is goedkoper als je de vaccinatie tegen hepatitis A tegelijkertijd met je vaccinatie tegen hepatitis B krijgt. Vraag ernaar als je bij de GGD bent
  • Een vaccinatie tegen hepatitis B een voorwaarde is als je PrEP wilt gebruiken?
  • De tweede prik krijg je een maand na de eerste prik. Je derde prik krijg je een half jaar na je eerste prik. Heb jij een afspraak gemist? Maak dan toch gewoon een vervolgafspraak