Single

Als je op dit moment geen (vaste) relatie hebt, ben je single. Als single (vrijgezel) heb je alle vrijheid om te doen wat je wilt, met wie je wilt. Sommige mannen zijn bewust single of alleenstaand, omdat ze onafhankelijk willen blijven. Andere mannen komen gewoon geen interessante partner tegen om een relatie mee te beginnen. Of je bent single omdat je vorige relatie is afgelopen.

Alleenstaand maar niet eenzaam

De term alleenstaand dekt de lading van single zijn niet goed. Als je genoeg vrienden en sociale contacten hebt, sta je er als single helemaal niet alleen voor. Het is belangrijk om mensen in de buurt te hebben met wie je kunt praten, lachen en huilen. Sociale steun is goed voor je gezondheid.  Je kunt met vrienden of bekenden praten over problemen en advies krijgen.

Op zoek naar seks, vriendschap of relatie

Een voor jou geschikte man vinden voor seks, vriendschap of een relatie kan op verschillende manieren:  

  • Seks: de meest voorkomende plek waar mannen seksdates zoeken, is het internet. Er zijn allerlei verschillende datingwebsites, mobiele apps en chatboxen. Sommige richten zich op speciale groepen, zoals ‘beren’ of sportieve mannen. Naast internetdating kun je natuurlijk ook op zoek naar seks in speciale seksgelegenheden, zoals sauna’s, darkrooms en seksfeesten. Of gewoon in een homokroeg.
     
  • Vriendschap: datingwebsites die niet alleen op seks gericht zijn, zoals Planetromeo of Gay.nl, zijn ook goede plekken om nieuwe vrienden te maken. Als je in een leuke chat ontdekt dat je gemeenschappelijke hobby’s of interesses hebt, is de stap een stuk kleiner om wat te gaan drinken of wat leuks te doen. Natuurlijk kun je allerlei andere dingen doen om nieuwe vrienden te maken. Word lid van een sportclub of vereniging of ga vrijwilligerswerk doen. Er zijn allerlei homo-organisaties in het land die voor hun activiteiten vrijwilligers zoeken.
     
  • Relatie: Het is een kwestie van geluk hebben en jezelf openstellen voor nieuwe ervaringen, als je op zoek bent naar een relatie. Veel mannen ontmoeten hun partner in het dagelijks leven. Bij het uitgaan, op het werk of in de supermarkt. Op internet bestaan er verschillende grote datingwebsites, speciaal voor mannen op zoek naar een (vaste) relatie.

De manieren waarop je seksdates of vrienden kunt vinden, zijn natuurlijk ook manieren om een vaste partner te vinden. Als je merkt dat het heel goed klikt, kan het zijn dat een vriendschap of seksdate verder groeit in een relatie. En je kunt allerlei vormen van relaties uitproberen, van fuckbuddy, open relatie tot monogame relatie.

Om deze informatie up-to-date te houden herzien wij onze teksten regelmatig. Laatst aangepast: maart 2018.

Online hiv- en soa-test

Jouw persoonlijk advies

Hepatitis B voorkomen

Justin (24) gebruikt PrEP

Guido (21) over Tinderdates en hepatitis B

Vond je de informatie die je zocht?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Is de informatie makkelijk te begrijpen?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.

Vind je de inhoud aansprekend?

Met je feedback gaan we deze pagina verbeteren.